Bijzondere manifestaties

Regelmatig doe ik mee met bijzondere “exposities”

Binnenste buiten / Een zachte landing / Elfenbank / Een poging tot herstel / Transformatie

Elk jaar terugkerend is de Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo van Pasen t/m Pinksteren. Al elf maal ben ik daar van de partij geweest. Er doen meestal zo’n 30 kunstenaars aan mee. Het bijzondere is dat de kunstwerken die daar opgesteld worden in een prachtige natuur, speciaal gemaakt worden voor de plek die elke kunstenaar zelf uitkiest.


Kunstwandelroute 2013 “Berkenboleten”

Er vindt dus een interactie plaats tussen kunstwerk en plek. Mijn bijdragen hebben elke keer bestaan uit geëmailleerde werken. De in principe harde, niet-natuurlijke materialen koper en glas, worden daarbij zo bewerkt dat het werk zich organisch lijkt te voegen in de natuur.


Kruiswegstaties / Beeldenpragt bij nacht

In 2010 heb ik meegedaan met een project “Kruiswegstaties” op de Kruisberg in Doetinchem. Een project in samenwerking met gedetineerden van de gevangenis “de Kruisberg”.

Mijn bijdrage bestond uit statie 5: Simon van Cyrene neemt het kruis over van Jezus.

Een ander bijzonder project was “Beeldenpragt bij nacht”. Een buitenexpositie in Silvolde [Achterhoek] op een zaterdagnacht begin september. De expositie begon pas wanneer het donker was geworden. De kunstwerken moesten dus gemaakt zijn met het oog op de duisternis. Dus geen “gewone” kunstwerken die met lampen aangelicht werden, maar die juist gebruik maakten van het bijzondere – bijna sprookjesachtige – van de nacht.


“Verbinding”

Kunstwandelroute 2015

Ook dat jaar deed ik weer mee met de route. Ik had een werk gemaakt tussen twee heel grote kastanjes in die aan de voet met elkaar zijn vergroeid en waarvan de twee stammen zo’n 40 cm van elkaar staan. Tot een hoogte van ca. 3,80 meter had ik deze twee stammen verder met elkaar “verbonden”.